Milyen módszerekkel javíthatod tested működését?

Ahogy korábbi bejegyzésünkben írtuk: adhatsz a testednek olyan impulzusokat, amelyek az előnyére válnak, és adhatsz olyat is, amelyek miatt nem fogja a legjobbat kihozni magából.
Most végre eláruljuk, milyen lehetőségeid vannak!
Milyen módszerekkel tudod javítani tested működését?

1. Fénykörnyezet megváltoztatása
Sokan még nem tudják, mekkora hatása van a fénynek a szervezetre. Fényt ad a Nap, fényt ad a Hold, fényt adnak a modern kor digitális eszközei, a lámpák az utcán és még sorolhatnánk... Mindegy, hogy természetes vagy mesterséges fényekről beszélünk, ezek bizony kihatással lesznek a szervezetedre. A későbbiekben részletesen fogunk írni arról, hogyan javíthatod fénykörnyezetedet és ezáltal a cirkadiámritmusodat.

2. Mozgás
Ezzel talán nem árulunk el nagy újdonságot. Az utóbbi évtizedben nagy az igény az egészséges életmódra, amely alapvetően a mozgásra és a táplálkozásra fókuszált. A rendszeres mozgás nagyon fontos része szervezeted hekkelésének, éppen ezért heti rendszerességgel fogunk jelentkezni olyan bejegyzésekkel és videókkal, amelyek segítségével otthon is tudsz majd mozogni, ha kell, akár eszköz nélkül is!

3. Légzés javítása
Nem tudjuk elégszer hangsúlyozni a légzés fontosságát, amely talán az alfája és omegája is lehet az egészség kialakításának. Sajnos a fejlődésünk során rengeteg olyan impulzus ér minket, amelyek ezt az alapvetően vegetatív rendszert megváltoztatják. Kis odafigyeléssel, rendszeres gyakorlással azonban visszaállítható, de legalább javítható! Rengeteg jópofa gyakorlattal vezetünk majd rá a helyes útra, miközben rájössz majd, hogy bizony komoly potenciál rejtőzik a légzésben.

4. Megfelelő táplálkozás
A korábban említett egészséges életmód napjainkban nagy trendnek számít. Erről is lesz szó bőven, de nem feltétlenül a „mit?” lesz a kérdés, hanem inkább a „mikor?” és a „miért?”.

5. Hőterápiák alkalmazása
Biztosan jártál már szaunában, de tusoltál-e már hideg vízzel? Mind a kettő rengeteg pozitív élettani hatással bír. Ha nincs otthon szaunád, akkor ez most egy ideig kilőve, azonban el fogjuk árulni, hogy hogyan segíthetik a különböző hideg- és meleg terápiák a szervezeted ellenállóképességét.

6. Mentális egyensúly
Az sem újdonság, hogy a hardver akkor tud megfelelően működni, ha rendben van a szoftver. Erről is meg fogunk osztani néhány gondolatot, nincs tehát más dolgod, mint #otthonmaradni és követni minket!

Ezeket a részeket úgy kell elképzelni, mint az órában található, más-más méretű fogaskerekeket. Van amelyik nagyobb forgatónyomatékkal rendelkezik, de a kisebbek működése is elengedhetetlen ahhoz, hogy ne siessen vagy késsen az az óra, vagyis jól működjön a szervezet.

További hasznos tartalmakért kövesd blogunkat, kérdés esetén pedig keress minket elérhetőségeinken!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram