A Nap jótékony hatásai

Korábban már szó esett azokról a lehetőségekről, amelyekkel javíthatsz életminőséged, és amiket most be tudsz építeni a mindennapjaidba. Vegyük most górcső alá, hogyan tudod előnyödre váltani a növekvő napos órák számát.
A napsütés ereje
Tudtad, hogy nem csak a bevitt táplálékból nyer energiát a szervezetünk? Sőt! Van olyan ingyenes energiaforrás, amelyhez ki se kell lépni a lakásból, csak ki kell tárnunk az ablakot, vagy ha van lehetőség, akkor kimenni a erkélyre/teraszra. Ez az energiaforrás nem más, mint a Nap. Napozáskor rengeteg fotonhoz jutunk, melyek energiáját tároljuk, átalakítjuk. És még enni sem kellett hozzá!

A Nap nagyban meghatározza, hogy melyik napszakban hogyan működik a testünk, hiszen legfontosabb vezérlője az ún. cirkadiánritmusnak, amely 24 órában szabályozza minden egyes élőlény élettani, biokémiai folyamatait, a hormonjaink, idegi ingerületátvivő anyagaink napszaki ingadozását.
A Nap legfőbb élettani hatásai
1. A napfény fokozza a bőrlégzést, ezzel segíti a szervezet méregtelenedését.

2. A napfény növeli a test minden egyes sejtjének munkaképességét, ami kihat az egész anyagcsereforgalom fokozására is.

3. A napsugárzásnak fertőtlenítő, baktériumölő hatása is van, továbbá gyorsítja a regenerációs folyamatokat is.

4. A napfény hatására a bőrben D-vitamin keletkezik, mely az anyagcserében és a csontfejlődésben is komoly szerepet játszik.

5. A napfény javítja a vérkeringést és a szívműködést

A fentiek tükrében azt javasoljuk, hogy amikor teheted NAPOZZ! Már az is sokat segít, ha csupán néhány percre sikerül minél nagyobb testfelülettel összekapcsolni a testedet a Nappal. Próbáld ki és érezni fogod a változást!
További érdekességekért és hasznos tanácsokért kövesd továbbra is blogunkat! Ha pedig kérdésed van, keress minket bátran.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram