A légzés fontossága

Ha betartottad a korábbi cikkeinkben írt ajánlásokat, így napoztál és rendszeresen mozogtál is, akkor érezheted, hogy közérted javult, mintha valami jobb lenne. Mi a következő lépés?

Gondolt csak végig az alábbiakat...
Hány percig/óráig/napig bírnád ki mozgás nélkül?
Hány percig/óráig/napig bírnád ki étel nélkül?
Hány percig/óráig/napig bírnád ki folyadék nélkül?
És hány percig bírod ki levegővétel nélkül? - a légzés az egyik legalapvetőbb funkciónk, és bár nem része az „egészséges életmód” magazinok állandó rovatainak, az egyik legfontosabb mozgatórugója az emberi szervezetnek.
Amit a légzésről tudni érdemes
A légzőrendszer feladata alapvetően a külső- és a belső légzés ellátása. Ez egy vegetatív életfolyamat, tehát nem kell minden beszívásnál és kifújásnál arra koncentrálnunk, hogy oxigén és szén-dioxid nélkül maradjon a szervezetünk, hiszen akkor vajmi kevés egyéb dolgot csinálhatnánk az életben. 

Igen ám, de ez az automatikus folyamat sok esetben sérül, romlik, így ezt érdemes tesztelni és szükség esetén trenírozni is szükséges ahhoz, hogy a kihasználhassuk a bennünk rejlő potenciált. Sőt, olyan korábban gyógyíthatatlannak tűnő, krónikus betegségek is kezelhetők a légzés rendezésével, amelyekre csak gyógyszeres választ kaptunk kezelőorvosunktól, legyen szó alvási problémákról, asztmáról, elhízásról, magas vérnyomásról, stresszről, pánikrohamról. Ha ezek közül bármelyik probléma érint, akkor kövesd a blogunkat, a kezedet fogva sétálunk majd a megoldáshoz vezető úton.
Teszteld a légzésed
Ha azt gondolod, hogy rendben van a légzésed, akkor végezd el az alábbi tesztet:

1. Néhány perc ülés, pihenés, megnyugvás
2. Normál, enyhe ki- és belégzés
3. Stopper elindítása
4. Lélegzet visszatartás
5. Első légzési ingernél stopper leállítása

Nemsokára jelentkezünk a teszt kiértékelésével.
Ha kíváncsi vagy további hasznos életmóddal kapcsolatos tanácsokra, vagy kérdésed van, keress minket elérhetőségeinken!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram